• Netradičná hodina angličtiny v 9. ročníku

          • Na hodine angličtiny sa deviataci stretli s 2 vysokoškolákmi z Francúzska, ktorí boli na študijnom pobyte na univerzite v Budapešti a nakrátko navštívili aj Starý Tekov. 

            V rozhovore s nimi si potvrdili dôležitosť ovládania cudzích jazykov.

          • 2% pre našu školu

          • Vážení rodičia, milí priatelia základnej školy,

             

            dovoľujeme si Vás požiadať o venovanie 2% dane z príjmov fyzických a právnických osôb Rodičovskému združeniu pri Základnej škole Štefana Senčíka v Starom Tekove, Tekovská 17, 93526 Starý Tekov, identifikačné číslo 17319617. Vaše finančné príspevky prispievajú k skvalitneniu výchovno-vzdelávaciemu procesu našich žiakov, za ktoré Vám vopred ďakujeme.

            Naše údaje:

            Rodičovské združenie pri Základnej škole Štefana Senčíka,

            Tekovská 17, 935 26 Starý Tekov

            Identifikačné číslo: 17319617/1306

            Najneskôr do 30. 04. 2024 pošlite vyhlásenie spolu s potvrdením o zaplatení dane daňovému úradu, alebo doručte formuláre do ZŠ Štefana Senčíka v Starom Tekove.

            Ďakujeme.

            Rodičovské združenie pri Základnej škole Štefana Senčíka v Starom Tekove

             

            Tlačivo nájdete v súbore pod oznamom.

          • Vianočné pozdravy v angličtine

          • Začiatkom decembra  žiaci 5.a 6. ročníka v rámci Penpals vytvorili vianočné pozdravy v angličtine pre svojich rovesníkov z Madeiry. Netrpezlivo čakali na to, keď budú držať v ruke pozdrav od konkrétneho chlapca či dievčaťa z Madeiry. Každý list bude zameraný na určitú tému - rodina, hobby, voľný čas, šport, škola a deti si precvičia angličtinu v kontakte so skutočnými zahraničnými kamarátmi.

          • Zákaz vjazdu

          • Vážení rodičia. radi by sme Vás upozornili, že pred areálom školy pribudla nová dopravná značka - Zákaz vjazdu všetkých vozidiel.

            Prosíme, preto rodičov a rodinných príslušníkov, aby túto značku rešpektovali a nevchádzali svojimi autami na komunikáciu pred budovou školy.

            Vedenie školy sa tak rozhodlo, aby eliminovalo incidenty medzi chodcami a vozidlami v tomto priestore. Bezpečnosť našich žiakov je pre nás na prvom mieste.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Projektové vyučovanie biológie v VI. ročníku - téma BUNKA

          • Jednou z vyučovacích tém na hodinách biológie v šiestom ročníku je BUNKA. Je to pomerne náročná téma, keďže bunky nie sú voľným okom viditeľné a názvy jednotlivých súčastí sú náročné, pretože sa s nimi bežne nestretávame. Žiaci si preto mali vyrobiť model bunky a na hodine porozprávali, aký typ bunky si vybrali a prečo, aký materiál použili na výrobu a aký význam majú jednotlivé organely v bunke. Výsledok ich snaženia si môžete pozrieť na fotografiách.

          • Šaliansky Maťko - školské kolo

          • V utorok 23.1. 2024 sa uskutočnilo školské kolo sútaže v prednese povestí, Šaliansky Maťko. Vypočuli sme si ľudové aj autorské povesti v podaní našich nádejných recitátorov. Všetci podali dobrý výkon a porota prednesy ocenila nasledovne:

            1. kategória

            1. miesto Bianka Adamová

            2. miesto Hana Mesárošová

            3. miesto Lukáš Hajko

             

            2. kategória

            porota udelila dve 1. miesta - Anna Lecká a Petra Vasarábová,

            2. miesto Sebastián Graus

             

            3. kategória

            1. miesto Vlasta Ličková 

             

            Víťazom blahoželáme!

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Gratulujeme k úspechu našej deviatačky Sabiny Hlôškovej, ktorá získala v Olympiáde v anglickom jazyku 3.miesto v silnej konkurencii 31 žiakov z okresu Levice.

          • KARNEVAL

          • Základná škola Štefana Senčíka v Starom Tekove vás pozýva milé deti na KARNEVAL, ktorý sa bude konať 31.1.2024 od 15:00 do 16:30 v priestoroch telocvične.

            Tešíme sa na Vás !

          • Fašiangová zábava

          • Rodičovská rada pri ZŠ Štefana Senčíka vás pozýva na Fašiangovú zábavu, ktorá sa uskutoční 20. januára 2024 od 19:00 v Dome kultúry Starý Tekov.

            Do tanca hrá Martin Majer - DJ DOUBLE M

            Vstupné: 10 €

            Výťažok zo zábavy bude použitý na podporu detí ZŠ.
            Bohatá tombola, drobné občerstvenie.

            Predpredaj v DK Starý Tekov alebo na tel. čísle 0907 443 768.

          • Vianočné prianie

          • Nech šťastia, radosti hojne máte doma,

            nech obíde Vás zoširoka nešťastie a smola,

            nech pohoda zavládne Vám nad vianočným stolom,

            nech láska prevládne nad každým zlým slovom.

            Nech Vianoce sú sviatky so smiechom po boku,

            želáme vám to najlepšie v celom Novom roku!

             

            Kolektív ZŠ Štefana Senčíka v Starom Tekove

          • VIANOČNÁ TRŽNICA

          • V dňoch 17.12.2023 až 21.12.2023 sa cez veľkú prestávku chodba našej školy premenila na vianočnú tržnicu plnú krásnych vianočných výrobkov našich šikovných žiakov a ich učiteliek. Pozvaní rodičia, ale aj široká verejnosť, si tak mohli zakúpiť niečo pre radosť k blížiacim sa vianočným sviatkom.

          • Vianočná akadémia

          • Predzvesťou Vianoc a vianočných prázdnin v našej škole sa už tradične stala vianočná akadémia, ktorá sa aj tento rok konala 17. decembra v Kultúrnom dome. Všetci prítomní mali možnosť na chvíľu sa zastaviť, zamyslieť sa nad pravým významom Vianoc a posolstve, ktoré v sebe tieto sviatky ukrývajú.

            V programe vystúpili žiaci prvého aj druhého stupňa. Deti zaspievali vianočné piesne a koledy, recitovali básne, hrali na hudobných nástrojoch. Každé vystúpenie bolo jedinečné a odmenené potleskom.

          • Vianočné medovníčky

          • Aj žiaci našej základnej školy sa v tomto predvianočnom čase pustili do pečenia vianočných medovníčkov.

            Každé dieťa si vyskúšalo prácu s voňavým medovníkovým cestom. Najprv ho vypracovali, vyvaľkali a postupne si formičkami vykrajovali rôzne vianočné motívy. Svoje výtvory poukladali na plech a potierali vajíčkom.

            Surové perníčky prevzali od nás tety kuchárky, ktorým veľmi pekne ďakujeme za pomoc. O chvľu sa z jedálne šírila čarovná vôňa medovníčkov. Starší žiaci,ale aj tí mladší, ktorí boli šikovnejší, si stihli medovníčky ešte dozdobiť snehovou penou a jedlými farebnými cukrovými ozdobami.

             

          • Okresné kolo vo florbale mladších žiakov

          • Dňa 8.12. 2023 sme na našej škole usporiadali okresné kolo vo florbale mladších žiakov. Turnaj sa niesol v priateľskej atmosfére. Každý športovec bol po súťaži ocenený diplomom.

          • Hravé bubnovanie – edukatívny hudobný program

          • Pred príchodom Mikuláša do Starého Tekova sa žiaci ZŠ Štefana Senčíka zúčastnili zaujímavého hudobného workshopu, kde sa mali možnosť oboznámiť s hrou na perkusné hudobné nástroje. Sú to rôzne druhy bicích nástrojov, na ktoré sa hrá bubnovaním a ich primárnou úlohou je oživiť rytmickú zložku hudby. Pod vedením skúseného hudobníka si mohli vyskúšať hru na rôzne druhy perkusií, ako napríklad kachón, djembe, bonga, doumbek a iné. Každý žiak sa aktívne zapájal do hry, bubnoval, učil sa hravou formou vnímať hudbu, rytmus, spoluhráčov a napomáhal k zlepšeniu koordinácie pohybov.

            Spoločne sme zdieľali radosť z hudby. Silný zážitok a motivácia môžu budovať pozitívny vzťah žiakov k hudbe.

          • Exkurzia v Krajskej hvezdárni a planetáriu Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom

          •      Na hodinách prírodovedných predmetov sa žiaci 4. a 5.ročníka naučili základné informácie o slnečnej sústave, planétach, hviezdach, hviezdokopách, meteoroidoch, mliečnej dráhe alebo galaxiách. Svoje poznatky využili počas exkurzie v Krajskej hvezdárni a planetáriu Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom. Prechádzali jednotlivými vzdelávacími centrami, kde si rozšírili svoje poznatky o nové vedomosti z oblasti astronómie. V prednáškovej sále sa oboznámili s ďalekohľadom, ktorým môžu pozorovať rôzne vesmírne telesá a získali základné informácie z optiky. Centrom pozornosti bola najmä hviezdna sála so sférickou projekčnou plochou s priemerom 10 metrov , v ktorej videli prostredníctvom edukatívneho  programu zákonitosti priebehu zmien dňa a noci, ročných období, špecifické pohyby telies po svetovej sfére na rôznych miestach zemského povrchu. Unikátna bola hviezdna obloha s aktuálnymi snímkami z roku 2023. Ufo sála vytvárala vesmírny dojem, v ktorej sa žiaci cítili ako na palube mimozemského vesmírneho plavidla. Okrem projekčnej plochy, videli rôzne glóbusy, demonštračné pomôcky, ktoré im znázorňovali opis jednotlivých nebeských telies.